SEPTEMBER-OKTOBER 2024

Wijncursus in Gent

Word een beslagen wijnproever in 6 dagen

Helemaal bij de (f)les

Wil je graag als een professional leren wijnproeven? En bovendien op een leuke manier iets bijleren over jouw favoriete drank? 

Dan is onze laagdrempelige lessenreeks vast en zeker iets voor jou. Duik 6 avonden lang in de wondere wereld van wijn, in het gezellige decor van wijnhandel Les Vignes.

Voor wie?

Deze cursus is er voor elke wijnliefhebber die zijn of haar horizon wil verbreden. Over zes avonden krijg je een betrouwbare basiscursus om wijn met kennis van zaken te leren proeven én deze nog beter te waarderen. De lessen worden verzorgd door een ervaren lesgever.

Lesinhoud

Aan de hand van een heldere degustatietechniek, leer je wijnen beoordelen op kleur, geur en smaak. Niet het soort kennis die je ook op het internet vindt. Wel leer je optimaal gebruik te maken van je eigen neus, mond en ogen.

Eerst de basics: hoe wordt wijn gemaakt? En wat moet je weten over schuimwijn? Naast de theorie en leuke weetjes, is het vooral de drank zelf die de hoofdrol opeist: elke avond staan 6 à 8 aantrekkelijke wijnen op het menu.

Lesdoelen

Via een ontdekkingsreis door Europa, de mooiste wijntuin ter wereld, en aan de hand van wijnen uit ons eigen assortiment, ben je na zes lessen al goed gewapend om met kennis van zaken en smaken de juiste keuzes te maken. 

Ons doel is om jou te leren oordelen of een wijn al dan niet goed gemaakt is, inclusief degene die jij het lekkerste vindt – wat niet altijd een zekerheid is. Schrijf je nu in voor de volgende editie, want het aantal deelnemers is beperkt.

Locatie

Caveau Les Vignes
Nijverheidskaai 39
9040 Sint-Amandsberg

Wanneer?

De lessenreeks gaat door in september en oktober, verspreid over 6 opeenvolgende donder-/en of woensdagen, telkens van 19.30 tot 22.30

De prijs voor 6 avondlessen is 250 euro per persoon, inclusief 6 à 8  wijnen per avond en schriftelijk/digitaal aangereikt cursusmateriaal.

Hoe inschrijven?

Stuur een mailtje met onderwerp ‘inschrijving wijncursus’ naar ivan@lesvignes.be.

Vermeld duidelijk uw naam, uw telefoonnummer en eventuele medecursisten die u wilt meebrengen. U ontvangt zo dan zo snel mogelijk een bevestiging. 

Het aantal deelnemers is beperkt tot 16 personen per sessie. Bij minder dan 10 inschrijvingen wordt de cursus geannuleerd.

Hier enkele sfeerbeelden van de voorbije editie: